Categorie archief: Boek van de maand

oktober 2012; Bid, Luister, Leef

Bid, luister, leef helpt de lezer stille tijd te houden met behulp van een dagelijkse liturgie.

Voor elke dag in het jaar biedt het luxe boek een ochtendgebed. Dat houdt in: af en toe een inspirerende tekst over een gebeurtenis of persoon, verschillende Bijbelteksten, een citaat om over na te denken en ruimte voor stilte en gebed. Daarnaast is er een middaggebed en zeven verschillende avondgebeden, voor elke dag van de week één.

De liturgische gebeden bevatten elementen uit verschillende christelijke tradities. Het brengt gebeden en manieren van bidden uit de jonge en de oude kerk samen.

De liturgie kan alleen of samen met anderen gelezen en gebeden worden.

In het boek zijn een aantal liederen opgenomen waaruit de lezer kan kiezen om te zingen. Bovendien bevat de bundel een leesrooster met Bijbelteksten voor drie momenten per dag. Het leesrooster is zo gemaakt dat de hele bijbel na twee jaar in zijn geheel gelezen is.

Uitg. Vuurbaak
ISBN: 9789058040749
Blz: 672 pag.
Prijs: € 29,95

juli 2012, Tienerbijbel

De Bijbel is het meest gelezen boek ter wereld. Het is ook een heel bijzonder boek – met een groot geheim. Maar ja, denk jij, de Bijbel is zo dik en ingewikkeld!
Daarom is deze speciale bijbel voor tieners gemaakt. In dit boek staan bijzondere, spannende en mysterieuze verhalen. Tweehonderdvijftig in totaal, dus je kan er even mee vooruit. Met prachtige illustraties die je meenemen in het verhaal. Lees het zelf en leer beroemde helden zoals Abraham, Jozef en Daniël kennen. Lees de wijze spreuken uit de Bijbel, ontdek de spectaculaire wonderen die Jezus deed en probeer de geheime tekens in de illustraties te ontcijferen.

Ontdek zelf het mysterie waar het in de Bijbel om gaat!

Kijk voor meer informatie over de Tienerbijbel ook op de speciale website: www.tienerbijbel.nl.

Uitgeverij Benjamin
ISBN: 9789086010912
Blz: 592 pag.
Prijs: € 34,95

mei 2011: Ruim baan voor gerechtigheid

Sociale gerechtigheid is een schone zaak, of ten minste een prachtig ideaal. Daar is iedereen het over eens. Maar is het iets waar christenen zich speciaal voor moeten inzetten? En ook christenen die de oude, orthodoxe leer van kruis en verzoening en rechtvaardiging uit het geloof hooghouden? Nou en of; en juist zij, betoogt Tim Keller in dit nieuwe boek.

Het is misschien wel zijn meest indringende en ingrijpende boodschap tot nu toe. Des te opvallender is het talent van Keller om ook in het vuur van zijn pleidooi voor kerk- en wereldverbetering altijd de eisen van evenwichtigheid, ruimhartigheid en respect voor alle mensen, meningen en richtingen in het oog te houden.

Uitg. van Wijnen
ISBN: 9789051944112
Blz: 256 pag.
Prijs: € 19,95

april 2011, Nineve

Rick de Gier

De 24-jarige Daan heeft zijn leven op pauze gezet. Na een jeugd in een benauwend evangelisch-christelijk milieu leidt hij in de stad Utrecht een anoniem bestaan vol films, muziek en weldadige oppervlakkigheid. De prille vrijheid houdt echter geen stand: een onverwachte carrière in het Nederlandse popcircuit doet Daan al gauw terugverlangen naar de veilige, overzichtelijke omgeving van vroeger.

De band Ponoka heeft bij deze roman een soundtrack-album opgenomen: bij elk hoofdstuk hoort een liedje.
Bekijk hier de clip bij het nummer ‘1999 Revisted’.

Kijk ook op www.nineve.net.

Uitg. Brandaan
ISBN: 9789460050091
Blz: 160 pag.
Prijs: € 19,95

December 2010, Bijbels Dagboek 2011

Een uniek en gevarieerd dagboek voor elke dag van het jaar. Elke maand is geschreven door een andere auteur. Het Bijbels dagboek is verkrijgbaar in twee formaten.

Verwerkingsvragen, zon- en maanstanden en de verjaardagen van het koninklijk huis maken het dagboek compleet.

Auteurs 2011:
Ds. C. van Dijk (Capelle a/d IJssel)
Ds. G.E. Messelink (Maassluis en De Lier)
Ds. E. Venema (Tilburg)
Ds. W. Griffioen (Anna Paulowna)
Ds. W.M. van Wijk (Deventer)
Ds. A.J. Balk (Delfzijl)
Ds. K.D. Smit (Dokkum)
Ds. M. de Vries (Rotterdam)
Ds. R.F. Telgenhof (Amsterdam)
Ds. A.J.Th. van der Scheer (Hoogezand-Sappemeer)
Ds. W.H. de Groot (Nieuwerkerk a/d IJssel)
Ds. H. Venema (Onnen)

Uitg. Vuurbaak
ISBN: 9789055604371
Blz: 384 pag.
Prijs: € 9,90

oktober 2010: de God die ik niet begrijp

Laten we eerlijk zijn: we begrijpen niet alles van God. We hebben op sommige kwesties gewoon geen goed antwoord, hoe groot ons geloof ook is. Voor sommigen kunnen zulke zaken echte drempels worden om nog van harte te geloven. Of meer nog: deze kwesties kunnen ertoe leiden dat hun vertrouwen op God wordt geschaad.

Wright pakt een aantal van deze lastige vragen op. Hij laat zien dat ons verstand niet alles kan en hoeft te begrijpen, en dat het goed is om de pijn en het lijden die dat kan veroorzaken te erkennen. De volgende kwesties komen aan de orde: het kwaad en het lijden, het geweld van Israël tegen de Kanaänieten, het mysterie van het Kruis en de jongste dag.

Christopher J.H. Wright is een toonaangevend theoloog en inspirator voor vele predikanten, onder meer door zijn boek The mission of God. Hij woont in Londen en is daar directeur van Langham Partnership International.

Uitg. Vuurbaak
ISBN: 9789055604302
Blz: 240 pag.
Prijs: € 17,50

augustus 2010: Arafat was mijn held

”Hoe een PLO sluipschutter liefde voor de Joden kreeg”
Zeventien jaar was Tass Saada. Geboren in een Palestijns vluchtelingenkamp in de Gazastrook. Opgegroeid en geradicaliseerd in Saudi-Arabië en Qatar. De stem van Yasser Arafat riep hem naar het slagveld. Haat was zijn drijfveer. De PLO-leider zijn held. Hij streed voor hem, was zijn chauffeur en doodde als jonge sluipschutter verscheidene politieke tegenstanders. Hij was bereid zijn leven te geven voor de Palestijnse zaak.
Vijfentwintig jaar later bad hij: ‘O God, zegen uw volk Israël. Heer, breng hen terug in het Beloofde Land. Laat hun zien dat U hun God bent.’

Uitg. Gideon
ISBN: 978-90-6067-687-5
Blz: 272 pag.
Prijs: € 16,95


juni 2010: Namaakgoden

Jarenlang hield Tim Keller de boot af. Hij schreef geen boeken. Najaar 2008 ging het roer om en kwam hij met In alle redelijkheid, al snel gevolgd door De vrijgevige God. Aan beide zijden van de oceaan bestsellers. In zijn derde boek, Namaakgoden, staat een derde kernthema uit de prediking van Keller centraal: de voortdurende verleiding om zaken uit deze wereld in de plaats van God te stellen.

Succes, ware liefde en het goede leven.. Velen van ons hebben al hun vertrouwen erop gezet, met het idee dat ze de sleutel tot geluk te pakken hadden. De recente economische crisis heeft een wrang nieuw licht op dit streven geworpen. In een paar maanden zijn voor miljoenen mensen rijkdom, huwelijk, carrière en een zeker pensioen verdwenen.

De waarheid is dat we van deze op zich goede dingen namaakgoden gemaakt hebben – goden die ons niet kunnen geven wat we echt nodig hebben. Er is maar één God die onze verlangens volledig kan bevredigen – en het is nu het goede moment om Hem opnieuw te ontmoeten, of voor het eerst.
In Namaakgoden bevestigt Tim Keller met een krachtige boodschap zijn reputatie als kritisch denker en pastor. Keller geeft aangrijpende portretten van bijbelse figuren als Abraham die Isaak moest offeren, Jacob die voor Rachel werkte en Lea kreeg, Naäman die dacht gezondheid te kunnen kopen, en anderen.

Tim Keller is stichter en predikant van de Redeemer Presbyterian Church in New York City.

Uitg. van Wijnen
ISBN: 9789051943832
Blz: 184 pag.
Prijs: € 16,95

mei 2010: Mijn moeder is te gek

ORIGINEEL MOEDERDAGCADEAU!

Neel Frens is gek… en moeder. Of is het andersom?

In 50 korte schetsen vertelt Neel over haar leven. Soms hilarisch als het over haar kinderen gaat. Vaak herkenbaar als het over haar huishouden gaat. Meestal aangrijpend als het over haar psychische inzinkingen gaat.

En altijd prettig leesbaar, omdat Neel geen blad voor de mond neemt en licht bijterig schrijft waar het op staat. Een humoristisch boek voor moeders, vaders en andere gekken!

Neel Frens is een veelgelezencolumnist van het Nederlands Dagblad. Wie ze echt is houdt ze graag geheim, zodat ze onbevangen (en onbedreigd) over iedereen en alles kan schrijven.

Uitg. Vuurbaak
ISBN: 9789058040497
Blz: 128 pag.
Prijs: € 12,50

maart 2010: de Bijbel cultureel

Marcel Barnard en Gerda van de Haar

De Bijbel cultureel biedt een overrompelende dwarsdoorsnede van wat twintigste-eeuwse kunst met de Bijbel doet. Een greep: kapelvensters van Matisse; een katholiek vogelhuisje van Mike Kelley; films van Tarkovski; de film The Kid van Charlie Chaplin; het toneelstuk Wachten op Godot van Samuel Beckett; Stravinsky’s Psalmensymfonie; postmoderne muziek van Steve Reich; songs van Bob Dylan, Madonna, Prince; poëzie van T.S. Eliot en de roman Karakter van Bordewijk.

De twintigste eeuw was een eeuw van secularisatie, maar dat betekent verrassend genoeg
niet dat de Bijbel verdween uit de cultuur. In de kunsten is de Bijbel een prominente rol blijven spelen. Voortdurend hebben kunstenaars zich laten inspireren door teksten, passages en verhalen uit de Bijbel, ook en juist als zij zich niet als gelovigen opstelden. De Bijbel cultureel presenteert kunstwerken in alle toonaarden: provocerend, ironisch, kritisch, traditioneel, gelovig, geïnspireerd.
De Bijbel cultureel biedt deze kunstwerken aan rond 67 bijbelse trefwoorden en passages,
zoals: de schepping, de verloren zoon, de Bergrede en het hemelse Jeruzalem. Op deze manier ontstaat een unieke dieptepeiling van de moderne kunsten in de westerse wereld: schilderijen, installaties en video’s – films – toneel, dans en cabaret – symfonieën, opera’s en alles daartussen – popsongs, albums, hitlijsten – romans, verhalen en gedichten.

Uitg. Boekencentrum
ISBN: 9789021142203
Uitvoering: Gebonden
Blz: 700 pag.
Prijs: € 89,90