Categorie archief: Kerkjaar 2010-2011

16 mei 2011 om 19u45, infoavond Gave Veste

Programma

  • Bijbelse visie
  • Leefwereld asielzoekers
  • Getuigenis van een vluchteling
  • Activiteiten van asielzoekers in andere plaatsen.
  • Mogelijkheden in de regio Gent

Tijd: 19.45- 21.45 uur

Tijdens deze avond hoort u hoe en wat u vanuit Christus’ liefde kunt betekenen voor asielzoekers, en hoe u daarvoor toegerust kunt worden door middel van de cursus Kerk & Vluchteling.

Asielzoekers wonen In asielcentra en lokale opvanginitiatieven verspreid rond Gent en omstreken. Zo wonen er in asielcentrum Eeklo 100 asielzoekers.

Inlichtingen
Sally Cnudde; sallycnudde@hotmail.com

25 maart 2011, lezing om 20u

Economie en onrust

Heeft u het ook zo druk? Hoe komt het dat we het tegenwoordig zo druk hebben en wat heeft dat te maken met de economie? Hoe maken we keuzes die overeen komen met onze overtuiging? Vormt de markteconomie een bedreiging voor het gezinsleven? Wat is de plaats daarin van kerken en niet-winstgevende organisaties? Dit zijn enkele van de vragen waarop zal ingegaan worden tijdens de lezing.

Drs. Pim Boven is econoom en administratief directeur van de Evangelische Theologische Faculteit te Leuven.

De inkom is gratis en vindt plaats in het kerkcentrum.

27 januari 2011 om 19u30, filmbespreking

Voor de derde filmbespreking is er deze keer gekozen voor een film van Christopher Nolan. Voor diegene die bekend zijn met het werk van Christopher Nolan zullen weten dat hij films maakt om over na te denken. Ook in ‘Inception’ is dit het geval en daarom willen na het bekijken van deze film verder ingaan op een aantal onderwerpen. Voor meer informatie over de film zie de officiële website.

Dinsdag 16 november 2010 gaat Christianity Explored van start!

Wat is Christianity Explored?

CE is een informele cursus bedoeld voor mensen die meer willen weten over het christelijk geloof.  Maar ook voor hen die behoefte hebben aan een ‘geloofs-opfriscursus’  In de cursus wordt aan de hand van het Markus-evangelie nagegaan Wie Jezus is, wat Zijn bedoelingen zijn en wat het betekent om Jezus te volgen.

Van de cursusdeelnemers wordt niet verwacht dat zij bidden, zingen of hardop iets voorlezen. Zij kunnen wel al hun vragen kwijt. En als u daar de voorkeur aangeeft: u kunt in de cursusgroep komen en alleen maar luisteren.

Meer weten?
Op de  site van Christianity Explored kunt u alles te weten komen!

Via de contact pagina kunt u uzelf opgeven als deelnemer.

Donderdag 30 september 2010 om 19u30 filmbespreking

Voor de eerste filmavond van het nieuwe seizoen, hebben we gekozen voor een waar gebeurd verhaal. De film vertelt het waargebeurde verhaal van Micheal Oher (Quinton Aaron), een jonge, dakloze Afro-Amerikaanse jongen. Michael wordt op een avond opgemerkt door Leigh Anne Tuohy (Sandra Bullock) en omdat hij geen slaapplaats heeft biedt Leigh Anne hem onderdak aan. Dit zet een serie gebeurtenissen in gang die het leven van zowel Michael als die van de familie Tuohy voorgoed zal veranderen…

U bent van harte welkom om mee te genieten van deze film en om deel te nemen aan de nabespreking.

.

.

.