Categorie archief: Kerkjaar 2011-2012

Bijbelse kost.

Koken is in! We worden overspoeld door kookprogramma’s op televisie, kookboeken van bekende en minder bekende Vlamingen, …

De Kerk aan de Leie sluit aan bij deze hype. Maar we hebben wel een eigen invalshoek: we gaan koken vanuit de Bijbel! Dat wil zeggen: we gebruiken de Bijbel als inspiratiebron voor onze culinaire creativiteit. Voor alle duidelijkheid: het gaat niet om ‘koosjer’ eten, om de traditioneel Joodse keuken die rekening houdt met de spijswetten. We laten ons bij de gerechten die we klaar maken gewoon inspireren door de Bijbel en leggen telkens een link met het oorspronkelijke Bijbelverhaal waarop het recept is gebaseerd.

De kookavonden gaan door op drie donderdagen – 3, 10 en 24 mei 2012 – in de Kerk aan de Leie (Gordunakaai 28-30, Gent). Aanvangsuur: 19u. Elke avond ronden we af al proevend van wat is klaar gemaakt. Bijdrage in de kosten: 5,- € per avond.

Om praktische redenen is het aantal deelnemers beperkt. Vooraf inschrijven is dus noodzakelijk! Dat kan via de telefoon (09/221.69.73) of via onderstaand formulier.

Smakelijk!

dinsdag 4 oktober 2011: Christianity Explored

Wat is Christianity Explored?

CE is een informele cursus bedoeld voor mensen die meer willen weten over het christelijk geloof.  Maar ook voor hen die behoefte hebben aan een ‘geloofs-opfriscursus’  In de cursus wordt aan de hand van het Markus-evangelie nagegaan Wie Jezus is, wat Zijn bedoelingen zijn en wat het betekent om Jezus te volgen.

Van de cursusdeelnemers wordt niet verwacht dat zij bidden, zingen of hardop iets voorlezen. Zij kunnen wel al hun vragen kwijt. En als u daar de voorkeur aangeeft: u kunt in de cursusgroep komen en alleen maar luisteren.

Meer weten?
Op de  site van Christianity Explored kunt u alles te weten komen!

Via de contact pagina kunt u uzelf opgeven als deelnemer.
Hebt u de eerste avond gemist? Geen probleem, u kan ook later invallen.