Categorie archief: Kerkjaar 2016-2017

Christianty Explored cursus januari 2017

‘Christianity Explored’ is een informele cursus bedoeld voor mensencex-graphic die meer willen weten over het christelijk geloof of die behoefte hebben aan een ‘geloofs-opfriscursus’. In de cursus wordt aan de hand van het Markus-evangelie nagegaan wie Jezus is, wat zijn bedoelingen zijn en wat het betekent om Jezus te volgen.

Voor wie is de CE-cursus bedoeld?
Christianity Explored is bedoeld voor iedereen die meer wil weten over wat christen-zijn inhoudt. Of u nu eerder kennis hebt gemaakt met kerk, christenen of de Bijbel, of er geen enkele ervaring mee hebt, CE is voor u bedoeld. Of u sympathiseert met het christendom of overtuigd atheïst bent, iedereen is welkom. Wij respecteren uw achtergrond, uw cultuur en overtuiging. U bepaalt hoeveel informatie u prijs wilt geven over uzelf. Het is onze bedoeling dat u zich op uw gemak voelt.

Wat gebeurt er tijdens zo’n cursus?
We beginnen met een kopje koffie. Na een korte evaluerende discussie over de inhoud van het cursusmateriaal van vorige ontmoeting, is er een inleidende presentatie over het nieuwe thema. In groep worden vervolgens de vragen besproken die bij de deelnemers opkomen. Dat alles samen duurt ongeveer twee uur. Maar er is alle ruimte om daarna nog na te praten.

Wanneer start de cursus? Hoe lang duurt de cursus?
De cursus gaat van start in januari 2017 en er zijn 7 samenkomsten gepland op de volgende dinsdagavonden: 17 jan. / 31 jan. / 14 feb. / 7 mrt. / 21 mrt. / 25 apr. / 9 mei