juni 2010: Namaakgoden

Jarenlang hield Tim Keller de boot af. Hij schreef geen boeken. Najaar 2008 ging het roer om en kwam hij met In alle redelijkheid, al snel gevolgd door De vrijgevige God. Aan beide zijden van de oceaan bestsellers. In zijn derde boek, Namaakgoden, staat een derde kernthema uit de prediking van Keller centraal: de voortdurende verleiding om zaken uit deze wereld in de plaats van God te stellen.

Succes, ware liefde en het goede leven.. Velen van ons hebben al hun vertrouwen erop gezet, met het idee dat ze de sleutel tot geluk te pakken hadden. De recente economische crisis heeft een wrang nieuw licht op dit streven geworpen. In een paar maanden zijn voor miljoenen mensen rijkdom, huwelijk, carrière en een zeker pensioen verdwenen.

De waarheid is dat we van deze op zich goede dingen namaakgoden gemaakt hebben – goden die ons niet kunnen geven wat we echt nodig hebben. Er is maar één God die onze verlangens volledig kan bevredigen – en het is nu het goede moment om Hem opnieuw te ontmoeten, of voor het eerst.
In Namaakgoden bevestigt Tim Keller met een krachtige boodschap zijn reputatie als kritisch denker en pastor. Keller geeft aangrijpende portretten van bijbelse figuren als Abraham die Isaak moest offeren, Jacob die voor Rachel werkte en Lea kreeg, Naäman die dacht gezondheid te kunnen kopen, en anderen.

Tim Keller is stichter en predikant van de Redeemer Presbyterian Church in New York City.

Uitg. van Wijnen
ISBN: 9789051943832
Blz: 184 pag.
Prijs: € 16,95