1 juli 2012; vakantie is…

Vakantie is… naar een eredienst gaan op je vakantieplek
Vakantie is… een goed boek lezen … vakantie is …

Hoe je je vakantie ook invult, het is een bijzondere tijd. Misschien alleen al omdat je iets minder op de tijd let?! Of stop jij die tijd meteen weer boordevol plannen, zodat het aardig puzzelen is om ze allemaal te kunnen uitvoeren? Meteen is de vraag gesteld: hoe ga ik om, met die door de Allerhoogste gegeven tijd?
Mensen zoeken een prachtig stukje natuur op; hoge bergtoppen, een grillige kustlijn, een uitgestrekt heuvellandschap, smaragdgroene zeeën, het imponeert ons en bewonderen de panorama’s. Zouden ze misschien God zoeken?

In elk geval is het mooi genieten van de ruimte die er plots is om te ontspannen, te reizen, mensen te ontmoeten, eens lekker te rusten, van je tuin te genieten, het park of om eindelijk eens dat boek te lezen. Zie jij door dat alles ook onze genadige God?
Weet je wat ook mooi is? Misschien wel het mooist van al, dat is het herontdekken Wie God is, die God van de bijbel die onze God wil zijn! Die God van wie we ‘kinderen’ zijn, mogen zijn! Daar neem je toch graag tijd voor?!

Want dat is ook mooi, kijken naar God, ja, nu nog niet met deze ogen maar toch… welk beeld krijgen we als we Zijn Woord lezen? Het is toch daar dat we zijn karakter ontdekken? Daar ontdekken we toch hoe ‘lang’ Zijn geduld is, dat wij ‘kinderen’ zijn in Zijn ogen en wat Hij voor ons over heeft? Geheel en al bezorgd om ons, elk mens kostbaar, zelfs de haren op ons hoofd zijn geteld door Hem! Elke mens mag bij Hem thuiskomen, hoe klein en onbeduidend ook. Hoe verdorven of hoeveel die mens ook op zijn kerfstok heeft, bij Hem is iedereen welkom, vergiffenis waard, vatbaar voor verbetering. De moordenaar bij Hem aan het kruis was diezelfde dag nog met Hem in het paradijs, de hoer werd ook gespaard. Want wie bij Hem komt krijgt Zijn naam op het voorhoofd, wordt beschermd.

Als u van het licht geniet deze vakantie mag je dan ook genieten van ‘Zijn lichtend gelaat’ in Zijn woord. Als je van de zon geniet, ontdek dan ook ‘de zon van gerechtigheid’ in Zijn Koninkrijk. Geniet je van een heldere fontein, drink uit de ‘bron van levend water’ die Jezus is.
Vakantie is… meer genieten van God!