26 augustus 2012; Een nieuwe start

’t Is volop genieten van de zomer deze maand! Je merkt het aan de vele bootjes op de Leie tegenover de kerk. Van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat varen ze af en aan. Maar heb je ook al gemerkt hoe het ’s avonds al weer een stuk vroeger donker is? Een onmiskenbaar teken: het najaar is in aantocht! En met het najaar nadert in de Kerk aan de Leie ook het nieuwe werkjaar. Deze weken wordt er volop gewerkt aan de voorbereiding: plannen worden gemaakt, afspraken worden vastgelegd, een activiteitenkalender wordt opgesteld, …

Naar goede gewoonte is ook dit jaar het derde weekend van september STARTWEEKEND, dat is het weekend van zondag 16 september. Die zondag zal ’s morgens in de kerkdienst het Heilig Avondmaal worden gevierd, blijven we ’s middags in de kerk om gezellig samen te eten en dan in de namiddag een wandeling te maken in het natuurgebied de Bourgoyen.
Maar het startweekend begint al op vrijdagavond 14 september met de voorstelling van het werkplan 2012/2013. Op die voorstelling is iedereen van harte uitgenodigd: vaste kerkleden, regelmatige en minder regelmatige bezoekers, iedereen die een idee wil hebben van wat er zich het komende jaar in en rond het kerkcentrum aan de Gordunakaai zal afspelen, is welkom. Wellicht is er onder de diverse activiteiten ook iets waar je zelf wil aan deelnemen!? Kom op vrijdag 14 september om 20u naar de kerk en ontdek het.

We willen graag een open kerk zijn, een uitnodigende gemeenschap. Het is niet de bedoeling onszelf te vermaken op een religieuze manier met allerlei activiteiten. De bedoeling is het evangelie – het goede nieuws – van Jezus Christus te laten klinken in, maar evenzeer buiten onze kerk. Dat doen we in de overtuiging die Petrus verwoordde in Handelingen 4:12 ‘Door niemand anders kunnen wij worden gered, want zijn naam [de naam van Jezus Christus] is de enige op aarde die de mens redding biedt’. We hebben een zeer bemoedigende en hoopvolle boodschap. Hoeveel mensen zijn daar niet naar op zoek? We mogen die boodschap niet voor onszelf houden. Laten we als kerkgemeenschap er samen naar leven en ons ook samen inspannen om die boodschap uit te dragen naar de mensen in onze nabije omgeving, in de wijk waar we wonen, in de stad, …
Dus, geniet verder nog van deze mooie maand augustus om vol goed moed en met Gods hulp in september een nieuwe start te maken!